| CA | ES | FR | EN |

Resum edicions anteriors

La primera edició del Congrés es va celebrar a Escaldes-Engordany sota el nom de Congrés mundial de turisme de neu i dels esports d'hivern. Va aplegar uns 150 participants de 24 països i va servir com a punt de partida de les edicions posteriors. Els participants van analitzar de manera conjunta la situació de les destinacions de neu, i van reflexionar sobre les perspectives de futur del sector.

A la segona edició, l'any 2000, els assistents van analitzar les noves tendències en gestió turística i la incidència del desenvolupament tecnològic i social en el futur del turisme de neu. L'edició va congregar més de 200 participants de 25 països, provinents d'empreses privades, organitzacions professionals i administracions públiques. Es va celebrar a les parròquies d'Encamp, Escaldes-Engordany i Sant Julià de Lòria.

L'abril del 2002, els congressistes de la tercera edició van buscar possibles solucions a diverses amenaces exògenes del futur dels camps de neu com l'escalfament global, la fragilitat del medi natural i el canvi de tendències de consum del mercat i la creació de nous productes. Aquesta edició es va dur a terme a les parròquies d'Escaldes-Engordany, Andorra la Vella i Encamp.

L'any 2005, els comuns, el Govern i l'OMT van acordar ampliar la temàtica del Congrés a les activitats de muntanya durant tot l'any, i el van convertir en l'actual Congrés mundial de turisme de neu i de muntanya, dotant cada edició d'una temàtica pròpia. Així doncs, la quarta edició del Congrés, de l'any 2005, celebrada a Canillo, va versar sobre la innovació i el turisme de muntanya.

Encamp va acollir la cinquena edició, l'any 2008, sobre les repercussions del canvi climàtic a les destinacions de muntanya. Els 240 congressistes vinguts d'arreu del món van tenir l'oportunitat de reflexionar i debatre sobre temes tan diversos com el futur de les estacions d'esquí, la repercussió del canvi climàtic en esdeveniments esportius o la creació de nous productes adaptats al nou medi natural.

La sisena edició del Congrés, celebrada a Ordino l'any 2010, es va consagrar a com atraure nous clients a les destinacions de muntanya per crear experiències úniques, utilitzant les TIC per distribuir la informació, i millorar la productivitat i la rendibilitat. Hi van participar 344 internacionals.
L'any 2012 va ser el torn de la Massana. La setena edició del Congrés, sota el títol Turisme de muntanya 2.0, noves estratègies d'èxit, es va centrar en l'ús de les tecnologies aplicades al turisme. Va ser l'edició més popular de la història del Congrés, amb més de 400 participants vinguts de 27 països.

A la vuitena edició del Congrés, que vàrem celebrar a Andorra la Vella els dies 9 i 10 d'abril del 2014, vam tractar de les noves tendències del turisme de muntanya a l'estiu i de les eines al nostre abast per desestacionalitzar l'oferta: els nous productes adaptats als nous sectors de mercat i als mercats emergents, les aplicacions mòbils i de geolocalització com a eina de difusió i promoció, els complexos turístics de muntanya que triomfen arreu, el valor de les icones en el desenvolupament i la comercialització turístics, els grans parcs temàtics de natura d'Europa i els Estats Units, i el creixement de la pràctica d'esports associada a espais naturals.

Accedeix al programa de cada edició

1998 | 2000 | 2002 | 2005 | 2008 | 2010 | 2012| 2014

 

Organitzadors

Sant Julià de LòriaGovern d'AndorraUNWTOAnodrra Turisme

Patrocinadors

Andorra TurismeComú de CanilloComú d'EncampComú d'OrdinoComú d'Andorra la VellaComú de Sant Julià d eLòriaComú d'Escaldes-Engordany

Patrocinador Argent

Col.laboradors

A més...

Seu del congrés
Com arribar
Sala de premsa
Ponències 2016
Estigues al dia de les novetats
  

Reserva allotjament

On som

Contacta'ns

Secretaria Tècnica del Congrés
Telèfon: (+376) 827 682
info @ congresdeneu.ad
FacebookTwitterFacebookTwitter